Що таке мікрозелень?


В останні роки в Україні все більшою популярністю стала користуватися мікрозелень. У чому ж унікальність цього продукту? Мікрозелень-це рослини,які проросли до двох листочків ,тобто коли кількість корисних елементів в культурі досягає свого максимуму. Якісна мініатюрна зелень вирощується в спеціальних умовах, створених для правильного дозрівання насіння. Українські фермери не грішать застосуванням добрив, нітратів та інших прискорювачів росту, тому на виході вдається отримати абсолютно свіжі, екологічно чисті молоді рослини. Готові страви з microgreen виглядають апетитно, оригінально, свіжі. Викликають бажання насолоджуватися спогляданням і широкою палітрою смакових властивостей.

Выращивание микрозелени

Корисні властивості

Всім відомі корисні властивості пророслої пшениці на організм,точно такий же вплив мають і молоді паростки інших благородних культур.Регулярне вживання мікрозелені покращує в організмі обмін речовин,поповнює запаз вітамінів і мікроелементів.Зелень також збагаченна каротиноїдами і є потужним антиоксидантом.Серед плюсів-ніжний смак,здатність до очищення організму від шлаків і токсинів,омолодження клітин.Ще мікрогрін зміцнює волосся та нігті. Споживаючи у їжу мікрозелень , можна легко отримувати добову норму вітаміну С — він є майже у всіх вирощуваних культурах: від вівса і пшениці до редису та броколі. Те ж можна сказати про каротин, фосфор, залізо, магній і кальцій. Гіпертонікам можна порадити крес-салат,який добре знижує тиск,покращує сон і оптимізує травлення. Його листочки мають смак,який чимось нагадує гірчицю із хріном. Що стосується вітамінів, то у кожній рослині їх набереться цілий комплекс: у люцерні — вітаміни А, С, Е, К, у крес-салаті — В, Е, РР, D, а у паростках гороху — В, С, РР, Е, К. Все це необхідно кожному з нас для підтримки повноцінного і бадьорого стану організму ,збереження молодості та захисту від факторів навколишнього середовища.Вживати її можна в обробленному стані або у сирому. Мікрозелень буде особливо корисна взимку і навесні, коли нестача вітамінів і мікроелементів відчувається особливо гостро. Вона відмінно підійде людям, які ведуть здоровий спосіб життя .Цей продукт легко засвоюється організмом,безпечна і абсолютно немає протипоказать для вживання.

микрозелень

Вживайте регулярно

Вживання мікрозелені — прерогатива не тільки гурманів і вегетаріанців, але і прихильників здорового способу існування в цілому. Її включення в раціон допомагає організму налагодити речовинний обмін, заряджати життєвою енергією і підвищити витривалість. Мікрозелень-справжній «суперфуд»,переваги якого вже оцінили шеф-кухарі престижних ресторанів України.Її додають до салатів та других страв.Це прекрасна,іноді вельми пікантна добавка до м’ясних та рибних страв,до бутербродів і салатів з овочів, фруктів, сиру, морепродуктів. Паростки дуже прикрашають страву як зовні,так і по частині смаку.Наприклад,паростки буряків можна додати до других страв,редиски-до бутербродів,овочевих міксів і м’ясних закусок. Паростки зеленого горошку заміняють у салаті консервований. Паростки редису ще використовують у салаті з креветками ,морквою,яблуками та грецьким горіхом. Рукола добре смакує у салаті з куркою,в’яленими помідорами і часником. Окрім салатів мікрозелень змішують з домашнім сиром . Її додають до омлетів,гарнірів,до м’яких сирів. Не прийнято варити та взагалі термічно обробляти мікрозелень.

Зберігайте правильно

Паростки потрібно зберігати в холодильнику ,але не більше тижня. Добре ,щоб в ємкість протягом усього цього часу проникало повітря (нещільно прикрита кришка).